Geld_lenen_particulier

Geld lenen bij een particulier

Particuliere geldschieters zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Steeds meer mensen kampen tegenwoordig namelijk met stijgende lasten en verminderde koopkracht. Velen hebben doordat ze zich wat moeizaam aan kunnen passen aan de nieuwe situatie of doordat ze bijvoorbeeld met dubbele woonlasten te maken hebben, behoefte aan wat extra geld in de vorm van een lening. En dat terwijl de banken juist steeds vaker de hand op de knip houden en familie en vrienden geen soelaas kunnen bieden omdat ze in hetzelfde schuitje zitten! Een logisch gevolg van deze tendens is dus geweest dat er steeds meer particuliere kredietverstrekkers op de leenmarkt zijn gekomen.

Voordelen bij particuliere geld lening

We gaven al aan, dat lenen bij een particulier een mogelijkheid is wanneer je, om wat voor reden dan ook, niet bij je familie of bij de bank aan kunt kloppen. Soms is het zelfs de enige mogelijkheid. Daarnaast is er een enorme verscheidenheid aan particuliere kredietverstrekkers waardoor je eigenlijk altijd de lening kunt vinden die bij je past. Zo varieert het bedrag dat je kunt lenen bij particuliere kredietverstrekkers van 10 euro tot enkele tonnen en heb je een enorme keuze uit verschillende leenvormen. Er zijn ook particuliere kredietverstrekkers waar je terecht kunt met een negatieve BKR-registratie, of wanneer je rond moet komen van een uitkering. In dergelijke gevallen hoef je er meestal niet aan te denken om naar een gewone bank te stappen voor een lening. Ook voor een lening waarbij je het geld zo snel mogelijk op je rekening wilt hebben, kun je het beste op zoek gaan naar een particuliere kredietverstrekker. Vooral degene die kleine leningen verschaffen, nemen je aanvraag razendsnel in behandeling en soms kun je zelfs al binnen 24 uur over het geld dat je wilt lenen, beschikken.
Veel particuliere kredietverstrekkers zijn bovendien actief op internet. Je kunt snel en gemakkelijk diverse offertes aanvragen, een goede vergelijking maken en zo de juiste en voordeligste lening uitzoeken.

Nadelen van geld lenen bij een particulier

Aan geld lenen bij een particulier zitten dus een heleboel voordelen. Maar zijn er misschien ook nadelen die kleven aan het geld lenen bij een particulier? In principe niet. Geld lenen kost je altijd geld en dat is bij een particuliere kredietverstrekker natuurlijk even goed het geval als bij je eigen bank. Er zijn geen standaard nadelen te noemen die gelden voor alle leningen die je via een particuliere kredietverstrekker afsluit. Natuurlijk zul je voor bepaalde leningen, zoals een minikrediet of een lening waarvoor geen inkomenscheck wordt uitgevoerd, doorgaans een relatief hoge rente moeten betalen maar dat hangt samen met het type lening en niet zozeer met het feit dat het om een particuliere kredietverstrekker gaat. Zorg echter wel, dat je voordat je een lening afsluit, weet met wat voor bedrijf je te maken hebt. Ga na of ze over de juiste vergunningen beschikken, wat het verleden is van de organisatie en kijk of je bijvoorbeeld online ervaringen van anderen kunt vinden die er eerder geld geleend hebben.

Geplaatst in: Lenen bij ....

Een gedachte over “Geld lenen bij een particulier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *