Goedkoop_geld_lenen

Goedkoop geld lenen

Goedkoop geld lenen: Dat willen we allemaal. Als we een lening af willen sluiten, gaan we op zoek naar de lening waarmee we het voordeligst uit zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook die goedkope lening vindt? En hoe weet je of je ergens ook echt voordelig uit bent? We geven je hier een aantal belangrijke tips voor goedkoop geld lenen.

Tip 1

Wil je goedkoop geld lenen? Zorg dan dat je de tijd neemt om de verschillende aanbieders en leenvormen met elkaar te vergelijken. Ga bijvoorbeeld niet meteen in zee met de kredietaanbieder die je door een goede vriend is aangeraden maar vraag op verschillende plaatsen vrijblijvende offertes na. Zelfs wanneer je snel over wat extra geld moet kunnen beschikken, kan even de tijd nemen om al je mogelijkheden goed naast elkaar te leggen je uiteindelijk heel wat geld en ellende besparen!

Tip 2

We zijn, omdat we graag goedkoop geld lenen, al snel geneigd ons te laten verleiden door een lening met een lage rente. Nu is een lage rente natuurlijk gunstig maar het is belangrijk dat dit niet het enige is waar je naar kijkt! Wat zijn bijvoorbeeld de leenvoorwaarden die horen bij de lening die je op het oog hebt? En zijn er nog andere bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden?
Zo staan aanbieders van minikredieten er bijvoorbeeld om bekend dat ze, om de wettelijke maximale rente te omzeilen, een vast bedrag een ‘leenkosten’ extra in rekening brengen. Hier dien je je dus wel van bewust te zijn. En wil je bijvoorbeeld een flexibele lening waarbij je tussendoor de termijnen nog aan kunt passen wanneer dat beter uitkomt of betaal je dan ineens flink veel meer? Ook dat is iets wat je van tevoren even goed uit moet zoeken. En ga daarnaast bijvoorbeeld ook na wat precies de consequenties zijn als je een keer een betaling niet op tijd doet. Je weet tenslotte nooit of je nog een tegenvaller te wachten staat dus zorg ervoor dat je dit incalculeert wanneer je voor een lening kiest.

Tip 3

Het is inmiddels een bekend gegeven: Geld lenen kost geld. Zelfs wanneer we ergens goedkoop geld lenen, betalen we uiteindelijk altijd meer dan het leenbedrag. Om goedkoper uit te zijn, loont het dus de moeite om je ook even te verdiepen in alternatieven. Leen niet zomaar het maximaal mogelijke bedrag maar kijk of er nog alternatieven zijn voor een beetje extra inkomsten. Misschien kun je ergens wat bijverdienen of zijn er spulletjes die je makkelijk kunt verkopen?
Een lening kan natuurlijk uitkomst bieden en is in veel gevallen een goed idee maar als je wat minder geld hoeft te lenen omdat je het op een andere manier bij elkaar weet te krijgen, is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Geplaatst in: Lenen, hoeveel
Tags: ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *