Hoeveel_kan_je_lenen

Hoeveel kan je lenen voor…

Bij een snel flitskrediet dat je af wilt sluiten voor een dagje winkelen kun je natuurlijk minder geld lenen dan wanneer je een hypotheek af wilt sluiten. En als je binnen een dag over extra geld wilt kunnen beschikken om een klein reisje te boeken, zul je ook minder kunnen lenen dan wanneer je kredietverstrekker de tijd heeft een uitgebreide inkomenscheck uit te voeren zoals bij een dure autoverzekering. Maar hoeveel geld kun je nu eigenlijk voor verschillende zaken lenen? We zetten het hier zo duidelijk mogelijk voor je uiteen.

Kleine lening voor…

Als je iets leuks hebt gezien in de uitverkoop, een cadeautje voor iemands verjaardag wilt kopen of bijvoorbeeld een last minute stedentrip wilt boeken en niet kunt wachten tot je loon weer binnen is, dan kun je bij verschillende aanbieders een kleine snelle lening afsluiten.
Bij zo’n lening voor een klein extraatje kun je van een paar tientjes tot een paar honderd euro lenen. Omdat er bepaalde regels gelden, is een groter bedrag voor een dergelijke snelle lening niet mogelijk. Het maximum ligt bij de meeste kredietverstrekkers rond de 750 euro. Dat maximum bedrag is dus niet afhankelijk van je inkomen.

Lenen voor een vakantie

Als je een lening af wilt sluiten voor een vakantie, dan geldt daar geen specifiek maximum voor. Als je bijvoorbeeld met zekerheid een royale erfenis in het verschiet hebt, zul je voor een dergelijke lening zelfs bij je bank terecht kunnen. Afgezien van dat soort gevallen, zal de hoogte van het bedrag dat je kunt lenen, afhangen van je financiële situatie.
Wanneer je voldoende hebt aan een paar honderd euro dan kun je een minikrediet afsluiten. Daarover hebben we hierboven al uitgeweid onder het kopje ‘hoeveel kan ik lenen voor een klein extraatje’. Als je een paar duizend euro nodig hebt, dan zul je bij de meeste kredietverstrekkers aan moeten kunnen tonen dat je in staat bent de lening en de bijkomende kosten te betalen.
Een vast maximum bedrag bestaat dus niet voor een lening die je afsluit voor een vakantie; die zal afhangen van jouw eigen persoonlijke situatie. Voor concrete informatie kun je het beste bij verschillende aanbieders van leningen een vrijblijvende offerte aanvragen.

Een autolening

Als je geld wilt lenen voor de aanschaf, en eventueel het onderhoud, van een auto dan geldt daar in de basis hetzelfde voor als bij het aanvragen van een lening voor een vakantie. Een dergelijke lening wordt ook wel een persoonlijke lening genoemd. De hoogte van het bedrag dat je maximaal kunt lenen is in eerste instantie namelijk afhankelijk van je eigen financiële situatie. Verdien je een veelvoud van het modale jaarinkomen dan zien ze je zelfs bij de bank graag binnenwandelen voor een autolening. En als jij én je partner van een uitkering rond moeten zien te komen, is het nagenoeg onmogelijk ergens een lening af te sluiten voor een auto.
Om een duidelijk beeld te krijgen van het maximum dat je kunt lenen, kun je het beste informeren bij de verschillende kredietverstrekkers.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Een hypotheek is een bijzonder soort lening. Er gelden specifieke regels voor hoeveel je kunt lenen en het maximum bedrag wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie. In ‘Lenen voor een huis’ en ‘Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?’ lees je meer over deze speciale leenvorm en over hoeveel je kunt lenen voor de aanschaf van een eigen woning.

Geplaatst in: Lenen voor ....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *