Hoeveel kan ik lenen?

We lenen allemaal wel eens geld: van een paar losse euro’s van onze bijrijder voor de parkeerautomaat tot een paar honderd euro bij familie om een kapotte vaatwasser direct te vervangen of zelfs enkele tonnen van de bank wanneer we een hypotheek aangaan. De bedragen van alle leningen die we in ons leven aangaan, lopen dus nogal uiteen.
Maar wat is de bovengrens voor een bepaalde lening? Hoeveel kan ik lenen? Tot welk bedrag kun je een hypotheek krijgen? En als je een extraatje nodig hebt wanneer je van een uitkering leeft, tot welk bedrag kun je dan voor een lening bij een kredietverstrekker aankloppen?

De individuele verschillen voor hoeveel je kunt lenen zijn natuurlijk groot. Veel informatiebronnen blijven dan ook vaag en het valt niet mee om een idee te krijgen van hoeveel je in jouw situatie voor een bepaald doel kunt lenen. Als je bij kredietverstrekkers aanklopt, zullen deze meestal willen dat je eerst een uitgebreide offerte invult voordat ze je concrete informatie over een lening verschaffen. En misschien ben je je alleen nog maar aan het oriënteren en vind je dat nog allemaal een halte te ver. Daar zijn wij voor: We hopen je met de voorbeelden en informatie op deze website een eindje op weg te helpen in de enorme leningmarkt en je door de bomen het bos weer te laten zien.

Het is namelijk best mogelijk om aan de hand van voorbeelden uit de praktijk je een beeld te vormen van wat je maximaal kunt lenen. Zo is het vaak al fijn als je weet dat je voor een snelle lening met jouw persoonlijke inkomen eerder aan een maximaal leenbedrag van 500 euro moet denken in plaats van aan een maximaal leenbedrag van 5000 euro.
Hoeveel je kunt lenen, is afhankelijk van allerlei belangrijke factoren waarbij je vaste inkomen bijna altijd één van de doorslaggevende is. Dan zijn er nog flinke verschillen tussen de uiteenlopende soorten leningen en de verschillende kredietverstrekkers en dien je ook de voorwaarden die aan leningen verbonden zijn, onder de loep te nemen.

Dus ja, de vraag: hoeveel kan ik lenen is dus iets te kort door de bocht. Je moet dus allerlei factoren in de gaten houden als je te weten wilt komen hoeveel je kunt lenen. We geven je zoveel mogelijk voorbeelden uit de praktijk maar het komt natuurlijk nooit voor dat iemand in exact dezelfde situatie als jou verkeert. We kunnen je dus wél vertellen of je eerder aan een bedrag van 500 dan aan een bedrag van 5000 euro moet denken in een bepaald geval, maar we rekenen niet voor je uit wat je op de cent nauwkeurig maximaal kunt lenen. Daarvoor is eenvoudigweg uitgebreide informatie nodig over bijvoorbeeld inkomen, leefsituatie, kredietvorm en de lening verstrekkende instantie.
Overweeg je na het lezen van de informatie om een lening aan te gaan maar wil je dan tot op de euro precies weten waar je aan toe zult zijn? Gelukkig kun je bij diverse kredietverstrekkers vrijblijvend offertes aanvragen voor verschillende leningen. Zo kun je een overwogen besluit maken. Vergelijk hier diverse kredietverstrekkers.

Geplaatst in: Lenen, hoeveel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *