Lenen voor je bruiloft

Lenen voor je trouwerij

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen op een gegeven moment behoefte hebben aan een lening. Vaak gaat het dan om redelijk noodzakelijke leningen, zoals een geldbedrag om een bedrijf te beginnen of een huis te kopen. Hoewel geld lenen altijd geld kost, kan een dergelijke lening toch een verstandige vorm van lenen zijn. Immers, als je bedrijf goed loopt, verdien je de kosten van de lening vanzelf weer terug. Wil je geld lenen voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld een vakantie of een bruiloft, dan is dat meer een vorm van ‘luxe’ lenen.

Je kan je natuurlijk afvragen waarom iemand een lening zou aangaan om een bruiloft te bekostigen. Een groot huwelijksfeest is namelijk geen noodzaak. Hoewel… Als het goed is, trouw je maar één keer in je leven. Dan wil je je bruiloft ook wel gevierd hebben op de manier die jij en je bruid(egom) voor ogen hadden. Helaas hangt daar meestal wel een flink prijskaartje aan: een béétje trouwerij kost al snel tien- tot zeventienduizend euro. Een behoorlijk bedrag dus, dat lang niet iedereen zomaar op de plank heeft liggen. Of misschien hadden jullie wel een bedrag opzijgelegd, maar kreeg je net vóór de huwelijksdatum te maken met enkele grote uitgaven, zoals een kapotte auto, een lekkend dak of een andere onverwachte tegenvaller. Een geldbedrag lenen voor je huwelijksfeest kan dan een optie zijn.

Lenen voor je bruiloft of bezuinigen?

Vóórdat je gaat kijken hoeveel je maximaal kunt lenen voor je bruiloft, is het misschien een idee om te kijken of je toch op enkele posten kunt bezuinigen. Misschien ken je iemand met een mooie oldtimer, zodat je geen dure trouwauto hoeft te huren. Of heb je muzikale familieleden die graag als bandje willen fungeren op jullie huwelijksfeest. Ook op bijvoorbeeld eten en drinken, maar ook de trouwringen is vaak het nodige te besparen. De trouwfotograaf schrap je liever niet, ook niet als vrienden of familie aanbiedt om te filmen of te fotograferen: gaat er onverwachts iets mis, dan heb je immers geen foto’s of video’s die je aan je grote dag herinneren.

Zet een loempia op je uitnodiging!

Zit je als bruidspaar werkelijk te wachten op drie peper- en zoutstellen, een twaalfdelig servies, een klamboe en een magnetron? Heb je niet veel te besteden, durf dan gewoon een “loempiaatje” oftewel het welbekende envelopje op je uitnodiging te drukken. De kans dat je de kosten voor je bruiloft er volledig uithaalt, is niet groot, maar door geld te vragen aan de genodigden kan je in ieder geval een bedrag besparen.

Geplaatst in: Lenen voor ....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *